Waarom WordPress?

Zoals bekend gebruik ik voor het maken van een website WordPress als CMS. Waarom eigenlijk? Vandaag zal ik de eerste 5 van 10 argumenten beschrijven waarom WordPress zo populair is over de hele wereld.

1. Gratis

Iedereen mag WordPress kosteloos downloaden. Dat is extreem goedkoop dus en drukt de kosten van het maken van een website.

2. Open source community

Iedereen mag sleutelen aan de WordPress programmacode (uiteraard onder regie). Regelmatig verschijnen er nieuwe versies. WordPress is uiterst robuust. Met dank aan de uitvinders van open source.

3. Duizenden plug-ins

Plug-ins zijn kleine uitbreidingen voor specifieke functies. Printfunctie toevoegen, animaties tonen, reacties op posts doormailen, andere speciale wens? Allemaal geen probleem. Er is altijd wel een plug-in voor. Bijna altijd gratis. Dat betekent dus dat het maken van een interactieve website niet duur hoeft te zijn.

4. Duizenden themes

Niets staat je in de weg om jouw blog zijn eigen look-and-feel te geven. Er zijn zo verschrikkelijk veel themes beschikbaar – templates, in “goed” Nederlands. Duizenden en duizenden. Heel vaak gratis en anders wel tegen een betaalbare fee. Het moet al raar lopen als je daar niet uit komt. Ikzelf gebruik het template Thesis 2.0, dat zeer flexibel is.

5. SEO vriendelijk

SEO staat voor Search Engine Optimization. Zeker, WordPress is heel aardig voor zoekmachines. WordPress websites ranken dan ook goed. Is dat voor jou niet goed genoeg? Dan is er natuurlijk een plug-in die mogelijk wel in jouw behoefte voorziet. SEO is overigens wel een vak apart!

Volgende keer de andere 5 redenen!

Scroll naar boven