Snellere website Bastiaan Burger Webdesign

Een snelle(re) website

Het is belangrijk dat een website snel geladen kan worden op het apparaat dat de bezoeker gebruikt. Of het nu een PC, een laptop, een tablet of een smartphone betreft. Vooral de laadtijd op de steeds meer gebruikt smartphone is belangrijk. Voor zoekmachines wordt snelheid van de website ook steeds een belangrijkere factor voor de rangorde van de website in de zoekgegevens. Ook de bezoeker wil de site snel zien, anders haakt die af. De snelheid waarmee een website wordt geladen kan je hier meten.

Hoe snel een website wordt geladen is afhankelijk van veel factoren. Zo wel aan de kant van de aanbieder van de site als van de bezoekerskant. Zo is het aan de bezoekerskant o.a. afhankelijk van de kwaliteit van het apparaat waarmee de website wordt benaderd zoals bijv. de processor snelheid. Ook de kwaliteit van de verbinding (vaak WiFi) is van belang. In dit artikel focussen we op wat de aanbieder van de website kan doen  om de laadtijd te verbeteren.

Cach je website

Wanneer een bezoeker jouw website oproept, stuurt zijn browser een verzoek naar de server om de bestanden van de site te ontvangen die de bezoeker kan inzien. Deze bestanden bevatten afbeeldingen, scripts, ontwerpelementen en allerlei andere bestanden. Als je veel bestanden op je website hebt, duurt het laden even, vooral als de inhoud ook dynamisch is.

Over het algemeen duurt het laden van dynamische inhoud veel langer dan bij statische inhoud. Wanneer je jouw website in het cachegeheugen opslaat, sla je een statische versie van jouw website op, zodat bezoekers dat bestand sneller kunnen ophalen. Met andere woorden, als jouw website niet in de cache wordt opgeslagen, vertraagt ​​de server en probeert hij tegelijkertijd op meerdere verzoeken te reageren, wat op zijn beurt ook de laadtijd van de bezoeker verhoogt.

Update PHP-versie

Jouw website is geschreven in de programmeertaal PHP. Het is belangrijk dat die versie up to date is. Jouw website wordt vaak bij de tijd gebracht om verschillende redenen: verbeterde beveiliging, verbeterde prestaties, extra functies, enzovoort. Zelfs als alle componenten van jouw website up-to-date zijn, zal het nog steeds traag zijn als de basis ervan nl PHP verouderd is. 

Verminder aantal Plug-ins

Hoewel plug-ins nuttig zijn voor het toevoegen van functies aan jouw website, zal een te veel ervan de capaciteit van de server belasten. Na verloop van tijd zal je met meer plug-ins eindigen dan waarmee je bent begonnen. Dat betekent dat je niet alleen te veel plug-ins hebt om uit te voeren, maar dat sommige hiervan mogelijk niet worden bijgewerkt, wat de prestaties van je site nog meer kan vertragen.

Neem een goede Hosting provider

Vaak is het zoeken naar de laagste kosten een doel voor veel personen/bedrijven. Dat is niet altijd verstandig als het over hosting van jouw website gaat. Van uptime tot beveiliging, je host is de partij die ervoor zorgt dat jouw website online is. (Als je voor een goedkoop abonnement hebt gekozen, kan dit zijn omdat je klein begint en geen extra middelen of functies nodig hebt om de site te runnen.)

Verwijder Malware

Een malware-infectie is een groot beveiligingsrisico, maar ook een bedreiging voor de snelheid. Als je alle malware van jouw site van verwijdert, zorg je ervoor dat deze op zijn best presteert. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Ten eerste met een plug-in. Het is verstandig om op jouw website af en toe het aantal plug-ins op te schonen, degenen die je niet nodig hebt te verwijderen en degenen die je nodig hebt bij te werken. Jouw plug-in behoeften kunnen veranderen, maar het is het beste om een ​​plug-in voor het verwijderen van WordPress-malware te allen tijde geïnstalleerd te houden. Dergelijke plug-ins kunnen je helpen bij het detecteren van inbraken in de beveiliging van jouw site, waardoor je deze bedreigingen gemakkelijker kunt elimineren.

Bottom line

Er zijn veel oorzaken voor een trage website. je kunt beginnen met het controleren op de bovenstaande factoren om erachter te komen waardoor jouw site zo langzaam wordt geladen, en dan jouw best doen om het op te lossen. Een trage website wordt tenslotte een “dode” website. Mensen zullen gefrustreerd raken wanneer ze proberen er een op te roepen, dus zullen ze waarschijnlijk nooit meer terugkomen. 

Vragen ?

Heb je vragen over dit onderwerp schroom dan niet mij te benaderen. Ik sta je graag te woord. Dat is vrijblijvend en verplicht tot niets.

Scroll naar boven