Bastiaan Burger Webdesign webshop versturen goederen

Hoe begin je een webshop?

Veel ondernemers en zzp’ers zijn nu noodgedwongen thuis aan het werk. Klanten blijven weg uit hun eventuele fysieke winkel. Een webshop is dan een interessant alternatief om toch omzet te genereren. Wat komt er kijken als je een webshop wil beginnen?

Stappen om digitaal te  verkopen

Door het volgen van 7 stappen begin je een webshop. Ik noem ze in het kort.

  1. Kies je doelgroep en product
  2. Kies een goede bedrijfsnaam
  3. Registreer je bedrijf, koop in en bepaal je marge
  4. Bepaal je software systeem
  5. Kies je betaalmethode(n)
  6. Zorg dat je wordt gezien
  7. Onderhoud je webshop

Meer toelichting vindt je o.a in dit nieuwsbericht.

Software systeem

Bij de keuze van een software systeem kan ik je een voordelig systeem aanbevelen, nl. WordPress in combinatie met WOOCommerce. De basis versies van beide systemen zijn namelijk gratis. Met enige technische kennis heb je deze zo in de “lucht”. Het enige wat je hoeft te investeren is een domeinnaam registeren (kost ca. € 12,50 per jaar) en een hosting abonnement te nemen (bij mij € 30 per jaar). Je gaat aan de slag met het invoeren van de producten die je aanbiedt en je kan gaan verkopen!

Ondersteuning

Wil je beginnen met een webshop maar vindt je het lastig om dit op te zetten en woon je in Oosterhout of omgeving, dan kan je mij gerust om hulp vragen. Ik wil als maatschappelijk verantwoord ondernemer ook mijn steentje bijdragen aan het opvangen van de (economische) gevolgen van het Corona virus. Daarom krijg je van mij het eerste uur ondersteuning gratis. Heb je meer hulp nodig dan bekijken we samen of je de kosten kunt betalen en wanneer.

Informatie?

Voor meer informatie bel me gerust. Ik help je graag!

Scroll naar boven