Bastiaan Burger Webdesign gratis afbeeldingen

(Gratis) afbeeldingen voor je website

Gratis afbeeldingen kunnen een belangrijke bijdrage geven aan je website WordPress is een enorm veelzijdig platform dat eenvoudig toegang biedt tot talloze configureerbare thema’s, waardoor het een uitstekende keuze is voor visuele presentatie – iets dat meer dan ooit van belang is met de opkomst van mobiel browsen. Wanneer iemand internet op een klein scherm gebruikt, is hun aandacht veel moeilijker vast te houden als je alleen tekst gebruikt.

Maar zelfs als je je WordPress-site zo instelt dat afbeeldingen in een geoptimaliseerde lay-out worden getoond en je weet welk type afbeelding je wilt gebruiken, hoe kan je dan daadwerkelijk geschikte afbeeldingen vinden? Als je geen fotograaf bent, vraag je je wellicht af hoeveel het je gaat kosten om een ​​licentie te krijgen voor sommige afbeeldingen, maar je afbeeldingen hoeven je niets te kosten.

In feite kun je op verschillende manieren auteursrechtvrije afbeeldingen vinden die je kunt gebruiken zonder een cent te betalen. Laten we eens kijken naar enkele plaatsen waar je kan zoeken:

IN JE  EIGEN TELEFOONGALERIJ

Het maakt niet uit of je geen fotograaf bent, want je hebt geen elite-fotografievaardigheden nodig om tegenwoordig een paar redelijke foto’s te maken. De gemiddelde smartphone is perfect in staat om een ​​aantal redelijke foto’s te maken (in voldoende lichtomstandigheden, tenminste) die gemakkelijk groot genoeg zijn.

Dus als je afbeeldingen aan je WordPress-inhoud wilt toevoegen en je bereid bent om meer foto’s te maken met je (smartphone)camera, dan is het gebruik van je eigen foto’s geweldig om tijd te besparen en geld en het toevoegen van een leuke persoonlijke touch aan je site. Bezoekers zullen het vaak waarderen om unieke afbeeldingen te vinden in plaats van dezelfde afbeeldingen die ze keer op keer zien op talloze sites.

OP EEN STOCKFOTOWEBSITE

Er is geen tekort aan foto’s op het internet, en niet allemaal zijn ze duur in gebruik. In feite zijn er talloze websites en services die royaltyvrije foto’s leveren die iedereen kan gebruiken wanneer ze dat nodig achten. Soms vragen de voorwaarden dat je een link toevoegt, maar het is niet moeilijk.

Hier zijn enkele fotosites die je moet bekijken:

  • Burst-afbeeldingen. Deze beeldsite is relatief nieuw, maar hij heeft al een formidabele selectie. Het is met name goed voor gratis zakelijke bedrijfsfoto’s, dus het is een goede plek om content te ontwikkelen die op kantoor is afgestemd.
  • StockSnap.io. Deze site heeft een enorme selectie gratis afbeeldingen om te bladeren. De enige bron van frustratie is dat het ook veel betaalde Shutterstock-afbeeldingen bevat, maar je hoeft alleen langs ze te scrollen om bij de gratis goedheid te komen.
  • Dreamstime. Als je zowel videobeelden als afbeeldingen zoekt, heeft deze site wellicht wat je zoekt. Voordat je gaat downloaden, moet je eerst aanmelden voor een gratis account, maar dat is geen groot probleem.
  • Wikimedia Commons. Gratis inhoud voor Wikipedia mist de consistentie die wordt geboden door speciale stock-beeldsites, maar Wikimedia Commons is zo’n rijke bron omdat alles is bedoeld voor gratis gebruik – en de selectie is enorm.                                                                                                              
  • Pikwizard. Ook deze site heeft een grote hoeveelheid gratis foto’s. Ook heeft deze site de beschikking over een design wizard. Maar die is niet gratis.

Er zijn echter veel andere stocksitesites, dus als je niet kunt vinden wat je zoekt op een van deze sites, probeer dan eens rond te neuzen op internet. Je zult uiteindelijk zeker iets geschikt vinden.

In een afbeelding plug-in

Als je een veelbelovende contentproducent bent (een blogger met veel te zeggen bijvoorbeeld), dan vind je het misschien niet leuk om consequent van je schrijven af ​​te stappen om beelden op te sporen. Gelukkig hoef je dat eigenlijk niet te doen als je een WordPress-plug-in gebruikt om voorraadafbeeldingen te verwerken.

Overweeg een plug-in zoals Instant Images . Het vereist eerst een bepaalde configuratie, maar zodra je het hebt gekoppeld aan Unsplash (nog een andere stockbeeldsite), zal het naadloos werken. Terwijl je een WordPress-bericht opstelt, heb je een optie naast de knop “Media toevoegen” door gewoon “Instant Images” te kiezen – klik erop en je krijgt een pop-up met een zoekbalk waarmee je kunt bladeren in Unsplash voor iets gepast.

Zoek iets dat je wil ? Klik erop en het wordt direct toegevoegd aan je WordPress mediabibliotheek en aangepast zodat het past bij de beeldverhoudingen die vereist zijn voor het thema van je website. Dit kan je veel tijd en moeite besparen doordat je WordPress helemaal niet hoeft te verlaten.

Dus daar heb je het: drie geweldige manieren om auteursrechtvrije afbeeldingen te vinden die perfect zijn voor je WordPress-website. Gebruik je eigen afbeeldingen voor verscheidenheid wanneer je kunt, vind je favoriete stockbeeldsites en implementeer een plug-in, zodat je snel een afbeelding kunt invoegen .

 

Scroll naar boven