WordPress voor je website

WordPress voor website / shop?

WordPress is een gratis beschikbare tool om websites mee te bouwen. Oorspronkelijk gestart als een hulpmiddel om te bloggen is het uitgegroeid tot een CMS waarmee gebruikers zonder de kennis van één regel code een website kunnen maken en bijhouden. Van alle websites die gebruik maken van een content management systeem is het marktaandeel van WordPress bijna 60%! Wat maakt WordPress zo succesvol?

1. Continuïteit

Consumenten houden van continuïteit. Zolang een product aan de verwachtingen blijft voldoen zullen de meeste gebruikers het blijven gebruiken. Ze zijn er mee vertrouwd, waarderen de opgebouwde reputatie en het gemak in gebruik.

2. Toegang tot een breed scala aan hulpmiddelen

Omdat WordPress al zo lang bestaat is er een hele grote hoeveelheid aan hulpbronnen voor het ondersteunen van het gebruik. En dit groeit nog steeds. Denk daarbij aan Thema’s, lessen bijv. op YouTube, help gidsen etc. Omdat dit al zo’n lange tijd is, is het moeilijk om voor concurrenten hierbij in de buurt te komen.

3. Biedt gemakkelijk te installeren plug-ins

De plug in markt voor WordPress is groot en divers. Voor bijna alle onderwerpen die u voor uw website wilt gebruiken is wel een kant en klare oplossing voor handen. Makkelijk te installeren bovendien. Vooral voor nieuwkomers en gewone gebruikers is dit een enorm pluspunt. Ze hoeven daarbij geen letter code te kennen. De plug-in markt domineert die van Joomla en Drupal. WordPress is de duidelijke leider in deze categorie.

4. Transparante beveiliging

De code van WordPress is openbaar. De beveiligingsindustrie kan daarom snel de goede beveiligingsopties leveren. Daarnaast worden regelmatig updates uitgebracht zodat beveiligingslekken snel worden gedicht.

5. Meer dan een blog site

WordPress kan voor meer doeleinden dan een blog worden gebruikt. Het wordt ook wereld wijd geïmplementeerd voor product en bedrijfswebsites met statische pagina’s. Het stelt ontwikkelaars en gebruikers in staat om een website op te zetten en te onderhouden met een duidelijk en makkelijk dashboard. Ook hier hoeft geen letter code te worden toegepast.

6. Voor beginners zowel als voor experts

Het is slim van WordPress om twee platforms te bieden voor het gebruik van hun product. Beginners kunnen met behulp van WordPress.org gratis een website neer zetten. (lees hoe dat kan). Experts kunnen de software installeren op hun eigen server of die van een hosting partij. In het laatste geval kunnen ze zelf hun instellingen en thema’s beheren. De overvloed aan goed instructiemateriaal helpt om voor iedereen, beginner of expert, een goede website op te zetten.

7. Eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface

Het succes van WordPress ‘gebruikersinterface mag niet onderschat worden. Die interface wordt al heel lange tijd gebruikt tot grote tevredenheid van de gebruikers. Het ontwerp is eenvoudig, heeft een hoog contrast, met accordeon tabbladen. Het maakt gebruik van een eenvoudig kleurenschema en universele, eenvoudig te begrijpen pictogrammen.
Hebt u naar aanleiding van dit artikel nog vragen stel ze gerust vrijblijvend via de chat app op de site of bel of mail ons.

Scroll naar boven