}); });
30 dec 2018

(Gratis) afbeeldingen voor je website

WordPress is een enorm veelzijdig platform dat eenvoudig toegang biedt tot talloze configureerbare thema’s, waardoor het een uitstekende keuze is voor visuele presentatie – iets dat meer dan ooit van belang is met de opkomst van mobiel browsen. Wanneer iemand internet op een klein scherm gebruikt, is hun aandacht veel moeilijker vast te houden als je alleen tekst gebruikt.

Maar zelfs als je je WordPress-site zo instelt dat afbeeldingen in een geoptimaliseerde lay-out worden getoond en je weet welk type afbeelding je wilt gebruiken, hoe kan je dan daadwerkelijk geschikte afbeeldingen vinden? Als je geen fotograaf bent, vraag je je wellicht af hoeveel het je gaat kosten om een ​​licentie te krijgen voor sommige afbeeldingen, maar je afbeeldingen hoeven je niets te kosten.

In feite kun je op verschillende manieren auteursrechtvrije afbeeldingen vinden die je kunt gebruiken zonder een cent te betalen. Laten we eens kijken naar enkele plaatsen waar je kan zoeken:

IN JE  EIGEN TELEFOONGALERIJ

Het maakt niet uit of je geen fotograaf bent, want je hebt geen elite-fotografievaardigheden nodig om tegenwoordig een paar redelijke foto’s te maken. De gemiddelde smartphone is perfect in staat om een ​​aantal redelijke foto’s te maken (in voldoende lichtomstandigheden, tenminste) die gemakkelijk groot genoeg zijn.

Dus als je afbeeldingen aan je WordPress-inhoud wilt toevoegen en je bereid bent om meer foto’s te maken met je (smartphone)camera, dan is het gebruik van je eigen foto’s geweldig om tijd te besparen en geld en het toevoegen van een leuke persoonlijke touch aan je site. Bezoekers zullen het vaak waarderen om unieke afbeeldingen te vinden in plaats van dezelfde afbeeldingen die ze keer op keer zien op talloze sites.

OP EEN STOCKFOTOWEBSITE

Er is geen tekort aan foto’s op het internet, en niet allemaal zijn ze duur in gebruik. In feite zijn er talloze websites en services die royaltyvrije foto’s leveren die iedereen kan gebruiken wanneer ze dat nodig achten. Soms vragen de voorwaarden dat je een link toevoegt, maar het is niet moeilijk.

Hier zijn enkele fotosites die je moet bekijken:

  • Burst-afbeeldingen. Deze beeldsite is relatief nieuw, maar hij heeft al een formidabele selectie. Het is met name goed voor gratis zakelijke bedrijfsfoto’s, dus het is een goede plek om content te ontwikkelen die op kantoor is afgestemd.
  • StockSnap.io. Deze site heeft een enorme selectie gratis afbeeldingen om te bladeren. De enige bron van frustratie is dat het ook veel betaalde Shutterstock-afbeeldingen bevat, maar je hoeft alleen langs ze te scrollen om bij de gratis goedheid te komen.
  • Dreamstime. Als je zowel videobeelden als afbeeldingen zoekt, heeft deze site wellicht wat je zoekt. Voordat je gaat downloaden, moet je eerst aanmelden voor een gratis account, maar dat is geen groot probleem.
  • Wikimedia Commons. Gratis inhoud voor Wikipedia mist de consistentie die wordt geboden door speciale stock-beeldsites, maar Wikimedia Commons is zo’n rijke bron omdat alles is bedoeld voor gratis gebruik – en de selectie is enorm.

Er zijn echter veel andere stocksitesites, dus als je niet kunt vinden wat je zoekt op een van deze sites, probeer dan eens rond te neuzen op internet. Je zult uiteindelijk zeker iets geschikt vinden.

In een afbeelding plug-in

Als je een veelbelovende contentproducent bent (een blogger met veel te zeggen bijvoorbeeld), dan vind je het misschien niet leuk om consequent van je schrijven af ​​te stappen om beelden op te sporen. Gelukkig hoef je dat eigenlijk niet te doen als je een WordPress-plug-in gebruikt om voorraadafbeeldingen te verwerken.

Overweeg een plug-in zoals Instant Images . Het vereist eerst een bepaalde configuratie, maar zodra je het hebt gekoppeld aan Unsplash (nog een andere stockbeeldsite), zal het naadloos werken. Terwijl je een WordPress-bericht opstelt, heb je een optie naast de knop “Media toevoegen” door gewoon “Instant Images” te kiezen – klik erop en je krijgt een pop-up met een zoekbalk waarmee je kunt bladeren in Unsplash voor iets gepast.

Zoek iets dat je wil ? Klik erop en het wordt direct toegevoegd aan je WordPress mediabibliotheek en aangepast zodat het past bij de beeldverhoudingen die vereist zijn voor het thema van je website. Dit kan je veel tijd en moeite besparen doordat je WordPress helemaal niet hoeft te verlaten.

Dus daar heb je het: drie geweldige manieren om auteursrechtvrije afbeeldingen te vinden die perfect zijn voor je WordPress-website. Gebruik je eigen afbeeldingen voor verscheidenheid wanneer je kunt, vind je favoriete stockbeeldsites en implementeer een plug-in, zodat je snel een afbeelding kunt invoegen .

 

Share this
07 jul 2018
04 dec 2017

Nieuwe site voor Mountainbike Club Oosterhout

Onlangs is de nieuwe site voor de Mountainbike Club Oosterhout opgeleverd. Ze geeft een mooi overzicht van de 3 mountainbike routes die de club beheert.  De site is gemaakt met WordPress, het thema Thesis en de plugins Slider Revolution  en Visual Composer. De website heeft daardoor een modern en dynamisch karakter en is uiteraard veilig (via SSL) en  mobielvriendelijk. Bijzonder aan de site is ook de mogelijkheid om via Ideal aan de club te doneren. De noodzaak van een veilige verbinding is daarom van het grootste belang. Meer weten over wat een veilige site is? Lees dit artikel.

Share this
29 jul 2017

WordPress voor website / shop?

WordPress is een gratis beschikbare tool om websites mee te bouwen. Oorspronkelijk gestart als een hulpmiddel om te bloggen is het uitgegroeid tot een CMS waarmee gebruikers zonder de kennis van één regel code een website kunnen maken en bijhouden. Van alle websites die gebruik maken van een content management systeem is het marktaandeel van WordPress bijna 60%! Wat maakt WordPress zo succesvol?

1. Continuïteit

Consumenten houden van continuïteit. Zolang een product aan de verwachtingen blijft voldoen zullen de meeste gebruikers het blijven gebruiken. Ze zijn er mee vertrouwd, waarderen de opgebouwde reputatie en het gemak in gebruik.

2. Toegang tot een breed scala aan hulpmiddelen

Omdat WordPress al zo lang bestaat is er een hele grote hoeveelheid aan hulpbronnen voor het ondersteunen van het gebruik. En dit groeit nog steeds. Denk daarbij aan Thema’s, lessen bijv. op YouTube, help gidsen etc. Omdat dit al zo’n lange tijd is, is het moeilijk om voor concurrenten hierbij in de buurt te komen.

3. Biedt gemakkelijk te installeren plug-ins

De plug in markt voor WordPress is groot en divers. Voor bijna alle onderwerpen die u voor uw website wilt gebruiken is wel een kant en klare oplossing voor handen. Makkelijk te installeren bovendien. Vooral voor nieuwkomers en gewone gebruikers is dit een enorm pluspunt. Ze hoeven daarbij geen letter code te kennen. De plug-in markt domineert die van Joomla en Drupal. WordPress is de duidelijke leider in deze categorie.

4. Transparante beveiliging

De code van WordPress is openbaar. De beveiligingsindustrie kan daarom snel de goede beveiligingsopties leveren. Daarnaast worden regelmatig updates uitgebracht zodat beveiligingslekken snel worden gedicht.

5. Meer dan een blog site

WordPress kan voor meer doeleinden dan een blog worden gebruikt. Het wordt ook wereld wijd geïmplementeerd voor product en bedrijfswebsites met statische pagina’s. Het stelt ontwikkelaars en gebruikers in staat om een website op te zetten en te onderhouden met een duidelijk en makkelijk dashboard. Ook hier hoeft geen letter code te worden toegepast.

6. Voor beginners zowel als voor experts

Het is slim van WordPress om twee platforms te bieden voor het gebruik van hun product. Beginners kunnen met behulp van WordPress.org gratis een website neer zetten. (lees hoe dat kan). Experts kunnen de software installeren op hun eigen server of die van een hosting partij. In het laatste geval kunnen ze zelf hun instellingen en thema’s beheren. De overvloed aan goed instructiemateriaal helpt om voor iedereen, beginner of expert, een goede website op te zetten.

7. Eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface

Het succes van WordPress ‘gebruikersinterface mag niet onderschat worden. Die interface wordt al heel lange tijd gebruikt tot grote tevredenheid van de gebruikers. Het ontwerp is eenvoudig, heeft een hoog contrast, met accordeon tabbladen. Het maakt gebruik van een eenvoudig kleurenschema en universele, eenvoudig te begrijpen pictogrammen.
Hebt u naar aanleiding van dit artikel nog vragen stel ze gerust vrijblijvend via de chat app op de site of bel of mail ons.

Share this
08 jun 2017

Mooie foto’s op hoog resolutie scherm

Iedereen weet dat het hebben van mooie foto’s op je website van groot belang is. Het verlevendigt je website en deze ziet er daardoor attractiever uit. Niet voor niets is het gezegde een beeld zegt meer dan duizend woorden. Doordat schermen van computers en tablets steeds scherper worden is het mogelijk je foto’s steeds mooier en levendiger te presenteren aan je website bezoeker. Dat betekent wel dat je de foto’s die je op website gebruikt van hoge kwaliteit moeten zijn. Maar daarnaast zijn er nog andere hulpmiddelen om de foto’s er op je website nog beter uit te laten zien. Als je WordPress gebruikt kan je daarvoor bijvoorbeeld ook een plug in gebruiken. Een bekende is bijv. de Retina 2 x plug in. Deze zorgt ervoor dat als met een hoge resolutie-apparaat je website wordt bekeken, de lage resolutie-afbeelding wordt vervangen door de hoge resolutieversie. Mooi toch! Wil je meer informatie, neem dan contact op.

Share this
22 apr 2017

Veilige website noodzaak? Ja! Met SSL

 

Het zal u bekend voorkomen, het slotje in de browserbalk. Een teken van veiligheid om met een gerust hart door de webpagina te surfen. Lang niet alle pagina’s zijn echter met een dergelijk slot beveiligd. Het slot wordt zichtbaar op de webpagina zodra deze beveiligd is met een SSL certificaat, een term die u steeds meer tegen komt op het internet. Wellicht hebt u hier zelf ook al eens aan gedacht, maar weet u niet of het iets voor u is? De “bottom line” is dat er drie doorslaggevende redenen zijn waarom u een SSL certificaat zou moeten hebben op uw website. Dat zijn een wettelijke verplichting, een betere ranking op Google of het voorkomen van “niet betrouwbaarheids” meldingen.

Wettelijke verplichting

Hebt u een webshop? Of een formulier op uw website waarmee u gegevens van uw bezoekers vraagt? U bent dan bezig met de verwerking van persoonsgegevens. Hiervoor bent u wettelijk verplicht om passende technische maatregelen te nemen om de overdracht van die gegevens zo veilig mogelijk te maken en houden. Een SSL certificaat is hiervoor de aangewezen oplossing!

Sinds 1 januari 2016 is de Wet Datalek Meldplicht in werking getreden. Dat wil niet alleen zeggen dat u wettelijk verplicht bent om deze maatregelen te nemen, maar dat er zelfs boetes mogen worden uitgedeeld als u deze beveiliging niet op orde heeft!

Het hebben van een (te) slechte beveiliging is namelijk sinds 1 januari 2016 strafbaar. En het hanteren van een website of formulier waarmee persoonsgegevens worden verzameld (denk hierbij aan bijvoorbeeld naam en adres op een webshop, of een contact formulier) zónder SSL certificaat is per definitie een te slechte beveiliging. Een gewaarschuwd mens, telt voor twee!

Google vindt u meer waard

Medio 2015 maakten de ontwikkelaars van Google bekend dat beveiligde websites een voorkeur krijgen bij het “ranken”. Welk ‘gewicht’ er aan deze ranking wordt gegeven is helaas niet bekend (daar spreken ze bij Google nooit over), maar wel dat het van invloed is op uw indexatie. Uw vindbaarheid kan dus positief beïnvloed worden door het plaatsen van een SSL certificaat.

Google Chrome

Met de komst van versie 56 van Google Chrome komt er een start aan een verplicht beveiligd internet. Google Chrome zal de eerste browser zijn welke de webpagina’s die niet voldoen aan de gestelde veiligheidseisen op voorhand al als “niet betrouwbaar” gaat classificeren. De eisen welke Google stelt zijn dezelfde als welke de Wet Datalek Meldplicht voorschrijft.

Een “niet betrouwbaar” classificatie wil echter nog niet zeggen dat de mensen niet op uw webpagina kunnen komen. Echter zij zullen wel direct met een beveiligingsrisico worden begroet, in plaats van de startpagina van de website. Mensen worden van nature helaas afgeschrikt door foutmeldingen en risicomeldingen, dit kan dus gevolgen hebben voor de bezoekersaantallen op uw webpagina.

Hoe kom ik aan een SSL certificaat?

Vele hostingsbedrijven leveren SSL certificaten. Sommige zoals Antagonist zelfs gratis. Als u al een website hebt zal gecontroleerd moeten worden of er sprake is van “veilige” content. Zo niet dan zal er wellicht nog een aanpassing moeten volgen.

Meer informatie?

Belt u gerust 06-23601165 of mail naar info@bastiaanburger.nl

 

 

 

Share this

© 2017 Bastiaan Burger Webdesign. Alle prijzen zijn excl. btw .All rights reserved.

Click Me